Hvordan kommer jeg i gang med fluefiskeri?

Først og fremmest er det vigtigt med stang og line der er i balance, dvs. at linevægten passer til din stang, ligesom i spin.
Prisen på udstyret er ikke afgørende, 90% eller mere af udbyttet stammer fra kasteren, og ikke grejet, men igen husk stang og line skal passe til hinanden og til den gren af fluefiskeri du vil dyrke, tørflue, laks med 2 hånds, kystfiskeri, gedde osv.
Dernæst meld dig ind i en klub hvor der er dygtige fluefiskere som tilbyder kaste kurser, som f.eks. CFCC.dk, ROLK.dk eller FFFD.dk. Du kan også kontakte en certificeret instruktør, og alternativt en erfaren fluefisker som har den fornødne viden og de pædagogiske evner.

Vejen til den fuldkomne fluefisker er uendelig, fuldkomne fluefiskere findes ikke, det er en evig rejse og læring der aldrig slutter. Der er så utroligt mange grene inden for denne sport man bliver aldrig færdig og det er det der gør det til en utrolig spændende hobby hvor man konstant kan udvikle sig -kort sagt bliver det aldrig trivielt.
Det kan virke uoverkommeligt at komme i gang, og der findes utallige stænger, linetyper, hjul, forfang, fluer osv. listen er lang, og sidst men ikke mindst, tusindvis af videoer der viser hvordan, men bare rolig, med det basale kommer du rigtig langt, det er derfor vigtigt at du ikke lader dig forvirre, og det kan en erfaren instruktør hjælpe dig med.

Vil du virkelig i gang med fluefiskeriet og få din første fisk på fluen, så planlæg i øvrigt med at lade spinnestangen blive hjemme